PREVENTA-25®

Deuterium-arm water

Deuteriumarmwater.nl Preventa-DDW-25

WAT IS PREVENTA-25®?

Preventa-25® is het betrouwbare merk voor deuterium-arm water,

dat sinds 1999 in Hongarije wordt geproduceerd door HYD LLC, op basis van een internationale patenten (1993).


In 1999 werd de vergunning voor deze productie verleend door het Veterinaire Gezondheids- en Voedselcontrolestation van Boedapest, gebaseerd op deskundig advies van het Fodor József Nationaal Centrum voor Volksgezondheid, het Instituut voor Milieugezondheid en het Nationaal Instituut voor Voedsel- en Voedingswetenschappen.


Preventa-25® deuteriumarm-water is een voedingsproduct en voedingsproducten met een verlaagd deuteriumgehalte zijn geen medicijnen. Er mag volgens de geldende regelgeving geen genezende werking aan worden toegeschreven.

Deuteriumarmwater.nl Preventa-DDW-25

WAAROM PREVENTA-25® DRINKEN?

De voornaamste voordelen van Preventa-25®:


* DDW is wereldwijd onderzocht en wetenschappelijk onderbouwd *

* Wordt zowel preventief als curatief gebruikt *

*  Verlaagt het deuterium gehalte in het lichaam *

* Voor dagelijkse consumptie, zonder geur of smaak *

* Ook voor dieren en planten * 


Het nummer '25' geeft de hoeveelheid deuterium in PPM (parts per million) aan. 


Bij de bestelling wordt de gebruiksaanwijzing geleverd, 
voor zowel klachten dosering als preventief onderhoud van het fysieke deuteriumgehalte.

Je ontvangt ook het Verdunningschema zodat je DDW gradaties kunt maken.
Daarmee breng je (zuiver en vitaal) drinkwater naar:  137,5 ~ 125~ 112,5 ~ 100 ~ 87,5 ~ 75 ~ 62,5 ~ 50 ~ 37,5 PPM.

Over deuterium verarmd drinkwateR

Deuterium-verarmd water is arm aan zware waterstof (D2) en levert een belangrijke
bijdrage aan de preventieve en curatieve zorg voor gezondheid, volgens onderzoek sinds 1990.


Bij het consumeren van deuteriumarm drinkwater neemt het deuteriumgehalte van ons lichaam af omdat het water met een normaal deuteriumniveau in de waterruimten van het organisme wordt gemengd met het deuteriumarme water.


Dit is bevorderlijk voor het optimaal functioneren van het celmetabolisme.

PREVENTA-25® VOOR ATLETEN

Het effect van deuterium-uitputting op de fysieke prestaties is onderzocht in sportgeneeskundig onderzoek:


De deelnemers aan het onderzoek uitgevoerd door het Nationaal Instituut voor Sportgeneeskunde (leden van het Hongaarse nationale roeiteam) consumeerden tijdens het 44 dagen durende onderzoek Preventa-drinkwater met een deuteriumgehalte van 105 ppm in de behandelde groep en normaal drinkwater in de controlegroep. Zij werden onderworpen aan de gebruikelijke ergometrische belastingsproeven.


De resultaten toonden aan dat de atleten die Preventa met 105 ppm deuterium consumeerden de belastingstests met betere fysiologische parameters beheersten dan degenen in de controlegroep, die normaal drinkwater consumeerden en de metabolische effecten van de belasting beter konden compenseren.


Als gevolg van het verlaagde deuteriumgehalte raakten de weefsels later in een hypoxische toestand, werd de mobilisatie van glucose verbeterd en steeg het melkzuurniveau langzamer.


De testresultaten en de subjectieve ervaringen van de atleten kwamen overeen, dat wil zeggen dat ze na het consumeren van Preventa betere prestaties lieten zien, sneller herstelden en hun uithoudingsvermogen verbeterden. Preventa kan dus geschikt zijn om de prestaties van het organisme te verbeteren in situaties met verhoogde fysieke belasting.


Bron: Györe I., Somlyai G. (2005) Csökkentett deutérium tartalmú ivóvíz hatása a teljesítőképességre sportolóknál / Het effect van met deuterium verarmd drinkwater op de prestaties van sporters. Sportorvosi Szemle/Hongaarse recensie van sportgeneeskunde 46/1:27-38.

PRODUCTIE VAN Preventa®DDW:

De Productie van Preventa® (en Vetera®)


HYD LLC is een Hongaars bedrijf dat in 1999 een vergunning kreeg voor de productie van deuteriumarm drinkwater.  

Preventa® deuterium~arm drinkwater werd in 2005 geïntroduceerd op de ANUGA beurs in Keulen.

Deze uitvinding won de 1e prijs in de internationale innovatiewedstrijd ‘New Foods’ op het Health & Functional Food Forum.  

HYD LLC ontwikkelde een geheel eigen proces voor het bereiken van deuterium depletie in water en produceert verschillende deuterium~arme producten met deuteriumgehalten tussen 125 en 25 PPM. De effecten van Preventa® deuteriumarm drinkwater in organismen zijn grondig onderzocht en gedocumenteerd. Geproduceerd onder strikte richtlijnen, volgens gepatenteerde productiemethode.


HYD LLC is wereldleider in deuterium research en klinische toepassing.

Deuteriumarmwater.nl is een website van Nieuw Water® ter bevordering en distributie van deuterium~arm drinkwater (Deuterium Depleted Water).

Nieuw Water is distributeur voor Preventa® DDW en Vetera® DDW voor dieren.


Het verschil tussen Preventa® en Vetera® is dat Preventa® wettelijk een voedingsproduct is en Vetera® wettelijk een veterinair erkend geregistreerd medicijn.

Wij doen ons uiterste best om de informatie zo volledig en nauwkeurig mogelijk samen te stellen en te onderhouden, maar staan niet in voor de medische correctheid, volledigheid en actualiteit van de informatie op de website. De informatie op (website) is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden,en niet bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies. Het gebruik van informatie op de website en eventuele beslissingen, die op basis van deze informatie genomen worden zijn voor eigen verantwoordelijkheid. Lees ook onze Algemene Voorwaarden.